• darkblurbg

Nieuwsgierig naar wie wij zijn?

Henriette van Zomeren: moeder en begeleider

In 2003 werd ik moeder van Pieter, een jongetje met het Syndroom van Down. Snel werd duidelijk dat leren en ontwikkelen niet vanzelf ging. Pieter had goede begeleiding nodig. Die was echter moeilijk te vinden. Daarom ben ik zelf opleidingen gaan volgen. Ik wilde Pieter geven wat hij nodig had.

Wij hadden veel plezier samen. Hij en ik genoten van de nieuwe dingen die hij leerde. Ouders vroegen mij om ook hun kind te begeleiden. Dat was voor mij het moment om mijn baan als docent Frans op te zeggen. Zo had ik de ruimte om mij volledig te richten op individuele begeleiding. Ik vind het fijn om kinderen te helpen grip te krijgen op het leren. En het mooiste is om te zien dat het kind het leren weer leuk gaat vinden! Maar mijn praktijk voor denkstimulering raakte overvol…

Van praktijk voor Denkstimulering naar Cléo

Toen ik moest werken met een wachtlijst, besloot ik te gaan samen werken met vakkundige freelancers. Ik zoek daarbij altijd naar de juiste match tussen kind en begeleider. Daarnaast blijf ik bij elk ontwikkeltraject dat Cléo aangaat, nauw betrokken.

Het kind gebruikt het geleerde in het leven!

Voor ons is een begeleiding pas geslaagd als het kind het geleerde toepast in zijn dagelijks leven. Tevreden cliënten en ouders zorgen voor positieve mond op mond reclame. Dat is onze sleutel tot succes.

 

Wat onze klanten over ons zeggen:

“Wij zijn hartstikke blij dat wij Henriëtte gevonden hebben! Onze dochter Lotte (DS) van 8 jaar is altijd enorm blij als Henriëtte bij de voordeur staat om vervolgens aan meegebrachte oefeningen (maar tevens leerzame en leuke spelletjes) te gaan werken. Sindsdien heeft Lotte, vooral a.d.h.v de methode Leespraat, een enorme ontwikkeling doorgemaakt!”


“Mijn zoon Jos heeft het Syndroom van Down. Het is een vrolijk joch zonder veel problemen. Hij kan echter niet lezen. Dat zat er niet in volgens school. Als moeder vond ik dit moeilijk te accepteren. Ik nam contact op met Stichting Down Syndroom. Daar vertelden ze dat Henriëtte van Zomeren hierin gespecialiseerd is en hele goede resultaten boekt. Ik heb haar toen benaderd en zij is met mijn zoon aan het werk gegaan. Na een paar maanden zag ik al resultaat. Hij begint langzaam aan te lezen en ook zijn taal gebruik gaat met sprongen vooruit. Daar hij eerst alleen maar woordjes zei, begint hij nu met hele zinnen.

Wat ook belangrijk is, is dat Jos veel plezier beleeft aan de lessen. Het is een aanrader voor elk kind/persoon die moeite heeft met leren.”

8,9