• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Start zoeken naar mogelijkheden

Individuele begeleiding

Samen met het kind/jongere en ouders/begeleiders gaan we op zoek naar het werkelijke (denk)probleem. Hiervoor kan een onderzoek, zoals een dynamische test, gewenst zijn. In nauwe samenwerking met kind en ouders/verzorgers stellen we een plan van aanpak op en vinden wij een passende begeleider. Het kind bepaalt samen met zijn begeleider de te zetten stappen en het tempo.

Een andere hulpvraag? Denk aan hulp bij het plannen, huiswerk, ontlasten van gezinssituatie, begeleiding in schoolse situaties. Neem gerust contact op. Niet alle hulpvragen waarbij wij begeleiding bieden, staan vermeld op de site.

Dynamische test

Met een dynamische test of leerpotentieel onderzoek stel je de leerbaarheid van het kind vast. Waar het kind laag functioneert, zoek je tevens de oorzaken, met het doel het kind verder te helpen. Ook geeft de test inzicht in de manier waarop het kind leert. Zo zie je de mogelijkheden van ontwikkelen en hoe je die mogelijkheden het beste benut.

Voor jonge kinderen gebruiken wij het Dynamisch Assessment van Prof. D. Tzüriel*. Voor oudere kinderen het LPAD van Prof. R. Feuerstein.

*Degene die de test namens Cléo afneemt is in opleiding.

De dynamische test bestaat uit 3 sessies die op verschillende dagen plaatsvinden. Een sessie duurt 1,5 tot 4 uur.

Workshop Leespraat

Cléo is er trots op om in het Noorden van Nederland de basisworkshop Leespraat te verzorgen. Dit in samenwerking met Stichting Scope.

Data: 

Zaterdag 4 september 2021, 09.30-15.00 in Westergeest (Friesland)

Vrijdag 15 oktober 2021, 10.00-15.30 in Beekbergen (bij Spelderholt)

Zaterdag 13 november 2021, 09.30-15.00 in Westergeest (Friesland)

Opgeven voor de basis workshop Leespraat kan via het contactformulier of via www.stichtingscope.nl/leespraat

Kosten:

€90,00 voor deelname en €25,00 voor de map Leespraat

Waar zijn wij te vinden